Hobby: Cupcakes maken

Hey!

De mensen die mij persoonlijk goed kennen, denken bij cupcakes natuurlijk aan mij. Op social media, bijvoorbeeld twitter, heb ik me vroeger ook altijd aangeduid met ‘evyxcupcake’. (Als je me nu wil volgen op twitter moet je zoeken naar @EvyBlogt.) Cupcakes vind ik schattig en ik vind het hartstikke leuk om ze te maken!


Als ik cupcakes maak, gebruik ik meestal de cupcakemix van Dr. Oetker. De toppings die ik gebruik, zijn altijd van andere merken, kleuren en smaken. Laatst heb ik een kant-en-klare vanille topping gebruikt, maar de keer daarvoor heb ik bijvoorbeeld zelf een roze topping met aardbeiensmaak gemaakt.

Ik dacht eerst altijd dat het veel werk zou zijn om cupcakes te maken, maar dat valt eigenlijk reuze mee. De mix heb je zo klaar en verdeeld over de vormpjes. Als de cupcakes in de oven zijn, kun je de topping gaan maken of lekker niks doen voor de komende 22 minuten.

Nu heb ik een cupcake-kookboekje gekregen met cupcake-houder en ben ik van plan om eens de cupcakemix ook zelf te gaan maken. Ik weet nog niet waar ik alle ingrediënten vandaan wil halen, maar dat komt wel goed als ik het ga uitzoeken.

Het versieren van cupcakes is natuurlijk het leukste om te doen. Als ik de topping aanbreng op een cupcake ga ik hem gelijk versieren. De versieringen die ik heb zijn van de Xenos en de Jumbo. Ik heb chocoladestukjes en -hagels, toffeetjes, zilveren parels, blauwe suikerparels, mini marshmallows (te koop in een plastic zak), hartjes en kleine gekleurde vormpjes in sterretjes, paaseitjes en nog een paar dingetjes.


Al met al kan ik dus cupcakes maken in veel variaties en daar word niet alleen ik blij van! Het is leuk om familie en vrienden ook op te vrolijken met cupcakes. Cupcakes maken is dus een ongelofelijk leuke hobby!

Maak jij weleens cupcakes?
xxx Evy

0 thoughts on “Hobby: Cupcakes maken

  1. Ik vind het ook onwijs gezellig om cupcakes te bakken met mijn vrienden. Alleen jammer genoeg kunnen we nooit van dat lekkere deeg afblijven, waardoor we uit eindelijk hele kleine cupcakes hebben. haha.

    XDerek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *