Food: Maaltijdsalade a la Evy

Hoi!

De laatste tijd probeer ik gezonder te eten en zoek ik dus naar gezond voedsel dat vult. Bij veel soorten groenten knort mijn maag nog steeds na ‘voldoende’ porties en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Nu heb ik iets gevonden: Een maaltijdsalade die heerlijk is, gezond is en je buikje vult!


Ik heb deze maaltijdsalade “maaltijdsalade a la Evy” genoemd, omdat ik hem natuurlijk zelf heb gemaakt. Ik doe niet aan kant-en-klare maaltijdsalades. Vaak zitten daar stiekem heel veel calorieën en vet in, terwijl je dat niet zou denken. Vooral saladedressing is een NOT! Heel ongezond!

Ik ging tegen de ongezonde maaltijdsalades in heb mijn eigen gezonde maaltijdsalade gemaakt. Het is heel makkelijk. Je kunt er van alles ingooien wat je lekker vindt, zolang het maar gezond is! Voor iedereen wat wils.

Wat zat er in de maaltijdsalade a la Evy?
– Veldsla
– Een handje ijsbergsla
– Gesneden cherrytomaatjes
– Mozzarella
– Pijnboompitten

Zoals je ziet, bevat de maaltijdsalade geen saladedressing. (Ik vind saladedressing overigens helemaal niet lekker!)
Ik ben tomaat verslaafd, vandaar dat ik er cherrytomaatjes in heb gedaan. Ik heb ze gesneden, want dat was iets makkelijker eten.
Mozzarella vind ik ook erg lekker. Ik twijfelde nog of het wel gezond was, maar dat is het zeker! Het bevat veel fosfor en calcium. (Oftewel: Stofjes die goed zijn voor je lichaam.)
Verder maak je een salade extra gezond door er pijnboompitten in te doen. Het klinkt misschien gek, maar deze pitten worden gebruikt tegen allerlei ziekten. Dat is alleen niet de reden dat ze in de maaltijdsalade zitten: Ze zijn rijk aan belangrijke vetzuren, vitamines, mineralen en eiwitten. De onverzadigde vetten in de pijnboompitten verlagen ook nog eens je cholesterolgehalte! 

Al met al is mijn maaltijdsalade dus super gezond! Ik heb deze salade ondertussen al een tweede keer gemaakt, want hij is echt heel lekker!

Wat vind jij van deze maaltijdsalade?

See you soon! xxx

0 thoughts on “Food: Maaltijdsalade a la Evy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *