DIY: Last minute Valentijnscadeau!

Hallo mensen!

Morgen is het Valentijnsdag en jouw grote liefde verdient natuurlijk een leuk cadeau. Ik ga met mijn crush sushi eten en ik heb als verrassing een zelfgemaakte kaart met songteksten van ‘onze’ liedjes en een paar lieve zinnen. Deze kaart moet natuurlijk wel persoonlijk zijn, dus ik heb er dingen aan toegevoegd die hem meteen aan mij doen denken. 

Wil je ook zo’n kaart maken? Volg dan de volgende stappen!

Dit heb je nodig:

  • Papier
  • Potloden (kleur)
  • Gum
  • Stickers (Hoeft niet per se, maar maakt het wel vrolijker.)
  • Je meest gebruikte parfum!
  • Je meest gebruikte lippenstift
  • Een gekruld lintje (Krullen doe je met een schaar.)
  • Eventueel een pen
  • Veel LIEFDE!

Stap 1: Begin met het schrijven van lieve, persoonlijke (song)tekstjes. Het maakt het natuurlijk leuker wanneer de tekstjes iets persoonlijks van jullie allebei hebben.


Ik schreef eerst met een normaal potlood, zodat ik fouten kon uitgummen. Kleurpotlood is lastig weg te krijgen..

Stap 2: Schrijf de tekstjes over met (pen en) kleurpotlood. Gebruik vooral vrolijke kleuren als lichtblauw, lichtgroen, roze, rood, etc. 
Ik heb de belangrijkste woorden een kleur gegeven, zodat zij meer nadruk hebben.

Stap 3: Versieren! Ik heb de kaart versierd met glimmende stickertjes. Daarbij heb ik ook nog een snorretje getekend, want dat paste bij de tekst. Deze stap kun je overslaan, maar het leek mij wel een leuk idee!

Stap 4: Teken een hart in het midden als achtergrond. In het hart kun je nog iets schrijven, maar veel tekst maakt de kaart te druk. Het hart heb ik zelf een roze kleur gegeven.

Stap 5: Zoek een leeg of ‘rustig’ plekje, doe je lippenstift op en geef die kaart een zoen!


Stap 6: Omdat je de parfum zo vaak gebruikt, zal je lover de geur herkennen en zal hij meteen denken aan jou wanneer hij het ruikt. 
Zorg ervoor dat je je parfum niet te dicht bij het papier houdt en probeer de parfum vooral op lege en rustige plekjes te spuiten. Je kunt hiervan vlekken krijgen, maar deze drogen op en zullen niet meer te zien zijn. 
Wil je het niet riskeren? Spuit de parfum dan op je hand en smeer het vervolgens op het papier. Het nadeel is alleen dat de parfum dan minder goed te ruiken is.
De vlek kan even schrikken zijn, maar don’t worry!

Stap 7: Almost done! Rol het papier en doe het lintje er omheen. Ik heb er nog stickers bijgedaan, ja.. alweer, want ik vind het gewoon zo vrolijk!

Jouw schat zal zeker blij zijn met het resultaat. Niet alleen maar omdat er moeite voor gedaan is, maar ook omdat het persoonlijk en lief is.
Ik wens jullie verder een hele fijne Valentijnsdag morgen!

xox & See you soon!

0 thoughts on “DIY: Last minute Valentijnscadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *