Citytrip Berlijn

Hey!

Voor oudjaarsdag kwam ik thuis van een citytrip naar Berlijn. Ik ben daar vier dagen geweest met mijn vriend en we hebben een heerlijke tijd gehad. Berlijn is een aanrader voor ‘beginnende reizers‘ en ik geef graag wat reistips met onder andere betaalbare restaurants en de leukste hotspots.

DSC05416

 

Restaurants

Het eerste wat we gingen opzoeken toen we bij ons hotel aankwamen, waren betaalbare restaurants. Wij hebben daarvoor tripadvisor gebruikt en vonden ‘Ristorante A Mano‘. Wij zijn daar die avond nog heengegaan. Ik adviseer het om op tijd te reserveren als je ergens uit eten wil gaan in Berlijn. Wij hadden op het nippertje nog een plekje kunnen krijgen!

Het eten zag er net zo goed uit als het smaakte. Voor de middenklasse is dit restaurant ook betaalbaar. Qua sfeer voelde het of we in Italië op vakantie waren. Het is wel handig om van tevoren uit te zoeken hoe je er moet komen (met de S-Bahn en te voet), omdat het net buiten het centrum ligt.

Onze laatste avond in Berlijn vonden wij een ander restaurant via tripadvisor, namelijk ‘Gios’ Fagiano Bar & Restaurant‘. Ook dit restaurant is iets lastiger te vinden. Het ligt in de buurt van Kurfürstendamm, waar ons hotel was. Het restaurant zag er heel netjes uit en het eten was prijziger dan bij Ristorante A Mano, maar nog steeds goed te doen.

De gerechten op het menu waren heel bijzonder. Zo bestelde ik bijvoorbeeld goudbaars met champagneschuim en spinazie als hoofdgerecht. Over de Creme Brulée waren mijn vriend en ik ook erg enthousiast.

IMG-20151229-WA0020

In het centrum zijn verder nog veel andere goedkope restaurants te vinden, maar persoonlijk vind ik het leuker om daar te lunchen dan te dineren.

Voor currywurst is Curry 36 aan te raden. Dit stond als tip in een van onze travel guides: This Is My Berlin. Currywurst van andere kleine stands of winkeltjes zijn meestal ook hartstikke lekker.

DSC05235.JPG

 

Hotspots

De bekendste hotspots zijn meestal wel te vinden in travel guides, dus zorg ervoor dat je er een hebt. This Is My Berlin is erg leuk om te hebben, maar de Berlin WelcomeCard is het meest nuttig. In de Berlin WelcomeCard gids staan verschillende toeristenroutes: Voor beginners tot gevorderden. De Berlin WelcomeCard komt trouwens met een vervoersticket (geldig voor meerdere dagen, afhankelijk waarvoor je zelf hebt betaald).

Wij hebben zelf de beginner-route genomen en zijn toen onder andere langs de Fernsehturm, Bundestag en de Brandenburger Tor geweest. Met de beginner route kwamen we niet langs een deel van de Berlijnse Muur en die hebben we dan weer gevonden met onze andere gids. Je hoeft echt niet van tevoren alles precies te plannen, want wat je wil zien krijg je toch wel te zien; als je die gidsen maar goed volgt!

DSC05464

Het is natuurlijk wel leuk als je dingen tegenkomt die niet iedereen opvalt, zoals de blauwe en roze waterleidingen. Vooral de This Is My Berlin travel guide heeft deze beschreven. Deze travel guide is overigens wel voor de actieve, spontane en creatieve mensen. Er wordt soms namelijk van je verwacht om dingen te doen die je normaal nooit zou doen! Ook staan er shoppingtips in: Van marktjes tot knutselwinkels.

DSC05197

Vergeet dan ook zeker niet de grote warenhuizen te bezoeken. Wij zijn in ongeveer drie warenhuizen geweest en het is simpelweg leuk om even rond te kijken. Je bent niet verplicht om iets te kopen, maar het is toch wel bijzonder als je thuis komt met een plastic tasje van het KaDeWe!

 

Overige activiteiten en tips

Op de tweede dag had ik erg veel zin om dansjes te doen in een club en die hebben we dan ook via Google even opgezocht. In de straat van ons hotel bleek een club te zijn en daar konden we voor 8 euro per persoon naar binnen. De club heette MAXXIM. De muziek was prima, het zag er mooi uit en er was een aparte rookruimte. Deze club is elke dag (eigenlijk elke nacht) geopend.

Op onze laatste dag zijn wij nog naar de dierentuin geweest. Met de Berlin WelcomeCard kregen we korting voor de tickets. De dierentuin heb je in twee uurtjes al wel goed bekeken. Ze hebben er ook een soort kinderboerderij waar je geitjes kan voeren, en een nachtdierenhuis waar je in het donker naar nachtdieren kunt kijken (of eerder naar nachtdieren kunt zoeken, want ze zijn lastig te zien).

De laatste tip die ik nog mee wil geven aan treinreizigers: Reserveer een stoel. Het kost wat meer geld, maar je loopt anders de kans op om twee uur lang te moeten staan omdat alle stoelen zijn gereserveerd!

 

Have fun!

Al met al hebben mijn vriend en ik een geweldige tijd gehad in Berlijn. Het was een reis om nooit te vergeten! We hebben veel gezien én gedaan dankzij onze travel guides.

Liefs, Evy

Je kan me volgen via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter

 

0 thoughts on “Citytrip Berlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *