Danswedstrijd in Noordwijk!

Hoi iedereen!

Afgelopen zondag had ik met mijn dansteam ‘Out of the Box’ een danswedstrijd in Noordwijk. De danswedstrijd is van de organisatie ‘shell we dance’ waarbij we vorig seizoen Nederlands kampioen waren geworden! Dit seizoen hebben we natuurlijk een andere dans, met andere muziek en een ander verhaal en het is dan erg spannend om het voor de eerste keer te laten zien op het podium.

Deze foto is van een wedstrijd uit het vorige seizoen

Ons team verzamelde in Zaltbommel, dus we zaten eerst meer dan een uur in de auto voordat we in Noordwijk waren. Er stonden allerlei mensen te wachten die we nooit eerder bij een wedstrijd hadden gezien en ze zagen er allemaal zo gaaf uit! Alle kleding en make-up waren bij deze wedstrijd wel echt goed gedaan. Veel teams gebruikten ook maskers.

Wij droegen onze vertrouwde truien met de “out of the box”-opdruk en een zwarte legging. De jongens droegen nog baggy broeken die bij de truien waren gekocht.

Toen de wedstrijd begon, wisten we allemaal niet wat we moesten verwachten. Het is nou eenmaal zo, dat wanneer een team er gaaf uit ziet, dat je dan ook hele hoge dansprestaties verwacht. Althans, zo was dat bij mij.

Voor het optreden deden we nog een kleine opwarming en gingen we nog even alles snel doornemen. Ik was tijdens het wachten nog niet zenuwachtig, maar zodra we begonnen te herhalen… oei… Dan dringt het pas echt tot je door dat je op dat podium moet gaan staan en zo goed mogelijk je best moet doen.

Op het podium mag je niks vergeten, dus op het podium is het ook stress. Het voordeel is wel, dat je je stress kwijt kan in de dans.

Na de dans was het wachten op de uitslag. Iedereen die mee deed mocht aan het eind op het podium komen en dan deden we een gezamenlijke dans. Het was de bedoeling om vervolgens de uitslagen te horen, maar in plaats daarvan werd er eerst nog gebattled! Super gaaf!

Naja, dan sta je zenuwachtig op dat podium met je handen bij elkaar… “Op de derde plaats…” Nee, dat waren wij niet… Dan zal het wel niks meer worden… “Op de tweede plaats… Out of the Box uit Zaltbommel!” Wat voelt het toch goed om te horen dat je prestaties beloond worden… heerlijk! We zijn dus tweede geworden en daar mogen we heel trots op zijn, vooral omdat er nog veel te verbeteren viel, waar we geen tijd meer voor hadden.

Dit was zeker niet de laatste wedstrijd die we dit seizoen zouden doen, dus ik kijk erg uit naar de volgende. Aankomende dinsdag hebben we een klein optreden en daar heb ik ook wel zin in.

Nu mag ik van mijn fysiotherapeut nog een paar dagen mijn spieren niet teveel belasten en dat is wel erg vervelend, maar ik heb er wel vertrouwen in dat het allemaal goedkomt voor dinsdag.
xxx Evy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *