Review: so me BB cream

Hey!

In mijn shoplog heb je kunnen lezen dat ik een BB cream heb gekocht van het merk ‘so me’. Ik kon een BB cream goed gebruiken nadat ik mijn huid twee weken had verwaarloosd vanwege examens. (Oeps.) Een BB cream zou moeten zorgen voor een beetje dekking en voornamelijk verzorging van je huid. Dat leek mij erg handig.


Ik heb de BB cream gekocht in de kleur ‘Medium’. Lichter en donkerder stond niet meer in het vak, dus ik hoopte dat dit alsnog de beste optie was qua matching met mijn huid. Het bleek uiteindelijk dat hij ietsje donkerder was dan mijn gezichtshuid, maar dat hoeft geen probleem te zijn als het zonnetje wat meer tevoorschijn komt.

Mocht het zonnetje dan eindelijk tevoorschijn komen, dan biedt deze BB cream bescherming, omdat hij een UV-beschermingsfactor van 15 heeft. En mocht je het nog niet weten; dat helpt tegen huidveroudering.


De BB cream geeft weinig dekking en dat is ook niet erg, maar ik heb het niet voor elkaar gekregen om de dekking gelijk te krijgen over mijn gezicht. Sommige delen van mijn huid leken een stuk lichter dan andere delen en dat vond ik heel vervelend. Deze BB cream kun je beter aanbrengen met een sponsje om het mooier te krijgen, want ik denk dat het eraan ligt dat hij zo vochtig is. Probeer ook niet teveel aan te brengen.

BB cream aangebracht
BB cream uitgesmeerd

Zoals je op de bovenste foto kunt zien lijkt de BB cream wat shimmer te hebben. Omdat hij ook nog eens erg vochtig is, gaat je huid heel erg glimmen en ik hou daar totaal niet van. Een beetje gloed kan leuk zijn, maar het was echt teveel en ik heb het geprobeerd te fixen met een matte poeder. Dus ik herhaal weer even, breng het aan met een sponsje, zodat de BB cream ietsje droger wordt en minder gaat glimmen. Kijk ook uit met de hoeveelheid die je aanbrengt.

Ik vond het dus erg lastig om de BB cream mooi aan te brengen, maar ik kan je verzekeren dat hij ongelofelijk veel hydratatie biedt. Als je gehydrateerd wil worden en een betere dekking zoekt met wat minder glans, dan zou je deze BB cream kunnen mengen met een andere beter dekkende foundation om alsnog een minder droge huid te krijgen en er vlekkeloos uit te zien. Alleen deze BB cream van so me gebruiken als dekking is voor mij in ieder geval geen optie.

Ik hoor graag wat jullie indruk nu is van deze BB cream.
xxx Evy

Meer zien? Volg me via:
– Bloglovin’
– Instagram
– Twitter

0 thoughts on “Review: so me BB cream

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *