Nailtutorial: Simpel & Extravagant!

Hallo mensen!

De laatste tijd heb ik veel optredens en daarom moet ik vaak mijn nagellak van mijn nagels afhalen. Helaas.. Want ik vind het super leuk om mijn nagels te doen en te showen. 
Gister was ik gelukkig vroeg uit van school en had ik eindelijk weer tijd om ze te lakken. 
Ik heb alle dozen met nagelspullen erbij gepakt (Ja, ik heb twee grote VOLLE dozen met nagelspullen en nog een nieuwe doos gekocht laatst) en ik heb vervolgens mijn best gedaan om er een mini-kunstwerkje van te maken.
Wil je kijken hoe? Lees dan even verder! 🙂

Voor je wil beginnen, dit is wat je nodig hebt:
– Roze nagellak
– Zwarte striper
– Rhinestones
– Topcoat
– Eventueel stokje om de rhinestones mee te plaatsen en basecoat

Ik gebruik als eerst een nail harder, extra strong, van de kruidvat. Mijn nagels op mijn wijsvingers en duimen zijn niet zo sterk als ik wil dat ze zouden zijn. De rest van mijn nagels zijn wel zeer sterk. Zie hier hoe je je nagels sterk kan maken met citroen.
Ik breng de nail harder aan op elke vinger en wacht tot het droog is. Het heeft een zeer lichte paarse kleur.Vervolgens geef ik mijn nagels de roze kleur. Ik vond een laag genoeg met de Etos long lasting polish. Het dekt dus goed.


Nu moet je zorgen dat je hand niet gaat trillen, want je moet aan het werk met de striper!
Mijn striper is zwart en shimmery. De glittertjes vallen niet op, maar het zorgt er wel voor dat de kleur lichter lijkt dan het is.Deze striper heb ik gekocht bij de XXL PARIS, maar de HEMA heeft ze tegenwoordig ook. Die van de HEMA zijn wel wat dikker en dat vind ik persoonlijk lastiger om mee te werken.

Wat je nu moet doen met de striper, is drie schuine strepen zetten op een droge nagel. Om de strepen zo recht mogelijk te maken, moet je je vinger draaien in plaats van de striper te bewegen. Het nadeel hiervan is dat het moeilijk is om de nagellak aan de randen te krijgen en als dat toch is gelukt, dan zit er nagellak op je vingers.

Het ziet er nu zo uit:


Hierna doe je precies hetzelfde, maar in tegengestelde richting, zodat de strepen elkaar kruisen.


Let niet op de vlekjes.. Ik heb net al uitgelegd hoe dat komt 😉 Gelukkig heb je het er zo afgehaald met wattenstokjes gedompeld in nagellakremover. Je kunt natuurlijk ook wachten tot het droog is en het er dan afkrabben, maar mijn voorkeur gaat naar de eerste optie.

Als de strepen droog zijn breng je bij elke kruising een beetje doorzichtige topcoat aan. Op deze plekken komen de rhinestones. Mijn rhinestones heb ik gekocht tijdens mijn vakantie in Londen. Ik breng de rhinestones aan door een stokje nat te maken met doorzichtige topcoat, zodat de steentjes eraan blijven plakken en er vervolgens weer makkelijk afgaan wanneer je ze op je nagels plaatst.
En dat was het al! Je kunt het aanbrengen op zoveel mogelijk nagels als je wil, maar ik doe gecompliceerde nailart meestal aanbrengen op mijn ringvingers. Dat is gewoonweg mijn stijl.

De rhinestones en de nagellak blijven beter zitten als je er een topcoat overheen doet, nadat het is gedroogd. 


Ik lees graag wat jullie ervan vinden! 🙂 Ik ben er in ieder geval trots op.

See you soon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *