Make-up kwastjes schoonmaken (met Kruidvat kwastenreiniger)

Hey!

Zaterdag heb ik voor het eerst mijn make-up kwastenreiniger van het Kruidvat gebruikt om een paar van mijn kwasten schoon te maken. Vooral mijn oogschaduwkwastjes en gezichtskwast waren toe aan een schoonmaakbeurt. Het reinigen is simpel en het heeft een aantal voordelen.


De oogschaduwkwasten die ik wilde schoonmaken zaten vol glitters en donkere en glimmende pigmenten die ik er niet uit kon krijgen met een doekje of mijn hand. Dat is tijdens het aanbrengen van oogschaduw natuurlijk niet handig. Mijn gezichtskwast wilde ik graag schoonmaken, omdat eventuele bacteriën puistjes kunnen veroorzaken en dat voorkom ik liever.
De make-up kwastenreiniger die ik gebruik is van de Kruidvat en kost €2,99.


Als eerst bracht ik make-up kwastenreiniger aan op keukenpapier. Vervolgens wreef ik de kwasten er overheen tot ze niet meer afgaven en fris roken. De kwastenreiniger van het Kruidvat heeft een lekker geurtje en maakt de kwastjes erg zacht. De fles heeft een kleine opening, waardoor de vloeistof makkelijk te verdelen is over het keukenpapier. De kwasten die het vuilst waren kostten de meeste moeite om schoon te krijgen. Vooral glitters waren lastig weg te krijgen, maar het is me wel gelukt.

Zoals je kunt zien, kost het nog aardig veel keukenpapier om de kwasten helemaal te reinigen. Er kwam vooral erg veel vuil van mijn poederkwast. De kwasten zijn nu helemaal schoon en ze ruiken lekker. Nu kan ik ze weer een aantal keren gebruiken tot ik ze weer moet schoonmaken.

Het voordeel van je kwasten reinigen is dat ze langer goed en zacht blijven. Ik vind het vooral fijn om te weten dat er geen vuil op zit dat mijn gezicht onzuiver zou kunnen maken.


Ik vind dat je een duidelijk verschil kunt zien met mijn kwasten voordat ik ze gereinigd had. Op de foto zijn ze nog een beetje nat, maar ze drogen redelijk snel.

Heb jij een make-up kwastenreiniger? En hoe vaak gebruik je die? Laat het me weten!
xxx Evy

0 thoughts on “Make-up kwastjes schoonmaken (met Kruidvat kwastenreiniger)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *