Wat te doen met citroen?

Jaja, hallo iedereen! Daar ben ik weer!


“Wat te doen met citroen?” Het ultieme beauty vraagstuk!
Ik heb al meerdere keren gehoord van beauty-tips waarvan je gebruik maakt van citroenen en ik vond de titel die ik had bedacht zo leuk, dat ik er wel over moest schrijven!
Deze zure citrusvrucht komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en is al 4000 jaar een super middel om gezond en mooi te blijven! En ik ga jullie vertellen hoe:
Ten eerste, citroen verhelpt een ruwe huid. Bijvoorbeeld de huid aan je ellebogen en knieën. Als je een citroen in tweeën snijdt en ze op je ellebogen en/of knieën plaatst voor een paar minuten, dan zal je huid al een stuk zachter zijn. En het is ook nog eens veel goedkoper dan al die dure crèmes!

Mocht je een onzuivere gezichtshuid hebben, dan zou je even de waterkoker aan moeten zetten. Een paar druppels citroensap in een glas gekookt water, daarmee je gezicht tweemaal per dag wassen, helpt ontzettend goed tegen die onzuivere huid!

Ook wel eens last van een “bad hair day”? Als je na het haren wassen je haren spoelt met een oplossing van citroensap in lauw water, het tien minuten laat intrekken en vervolgens uitspoelt met warm water, dan wordt je haar minder dof, glanst het mooi, is het minder vet en krijg je een sterkere hoofdhuid.
Als je je haar lichter wil hebben, dan ga je lekker zonnebaden met het mengsel in je haar. Hierbij hoeft het water niet per se lauw te zijn. Door de citroen wordt het effect van de zon versterkt, waardoor je haar nog lichter wordt dan als  je in de zon zit zonder het citroenmengsel.

Dit vorige geniale citroenmengsel kun je ook in een klein schaaltje doen om vervolgens je vingers erin te dompelen. Hier moet het water wel lauw zijn.
Doordat je je vingers in het mengsel hebt, worden je broze nagels weer sterker en gaan ze weer glanzen. (En kun je mijn aankomende nailtutorials uitproberen!) Ook kun je om dit effect te krijgen de schil van de citroen over je nagels wrijven.

Hier heb ik het zelf geprobeerd, omdat ik last had van broze nagels.
Ik heb niet bijgehouden hoe lang ik ze erin heb gehouden, maar het zal ongeveer twee/drie minuten geweest zijn.
Om het makkelijk te maken heb ik de stappen erbij gezet!

Om je handen te verzorgen kun je ze inwrijven met een mengsel van zeezout en citroensap. Maak je niet teveel zorgen als je hand hierdoor gaat tintelen! Je moet je handen na het inwrijven afspoelen met warm water. Zachte handen zijn verzekerd!

En last but not least… Met de schil van de citroen kun je je tanden witter maken door er dagelijks mee op te wrijven. Het duurt wel een paar weken voor het resultaat duidelijk is, maar het is zeker de moeite waard!

Ik vind het echt geweldig dat je jezelf kunt verzorgen met zulke natuurlijke en goedkope producten. Ik voel ook echt al verschil aan mijn nagels, ze voelen een stuk gladder! Dit is dus een goed moment om mijn nagels te gaan lakken…
See you soon!

0 thoughts on “Wat te doen met citroen?

  1. Ik moest lachen om te titel 🙂 Leuk zo'n artikel! Ik heb bovenstaande beauty tips nog niet geprobeerd, maar hou wel heel erg van het eten van citroenen! Ik doe het in de thee, sprinkel het over een salade of over stukjes banaan hmmmm..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *