Hoe voorkom/verminder je puistjes?

Hoi iedereen!

Vroeger had ik heel veel problemen met acné en ik wist maar niet hoe ik het moest oplossen. Ik kocht een crème en scrub tegen puistjes, ik had een ‘stift’ die je erop kon drukken die de puistjes dan zou uitdrogen, oftewel: Ik kocht allerlei dingen die uiteindelijk niet hebben geholpen. Nu, een aantal jaren later, ben ik helemaal puistjes-loos door een aantal dingen die ik heb veranderd in mijn gezichtsverzorgingsroutine. Ik ga deze natuurlijk met jullie delen, omdat ik iedereen een mooie zuivere huid gun. Hihi. ♥

Zoals je ziet had ik twee jaar geleden nog erg veel acné en dat is nu helemaal weg. Ik heb hiervoor geen dure spulletjes gekocht. De tips die ik geef, zijn makkelijk te doen en je ziet al gauw resultaat. Een mooie huid geeft altijd een goede indruk.

Het is belangrijk dat je bij het opstaan en voor het slapen gaan je gezicht even wast met lauw water. Hiermee haal je viezigheid en vet weg. Waarom lauw water het beste werkt, weet ik ook niet. Omdat ik nu een zuivere huid heb, gebruik ik ook koud en warm water en sla ik het wassen ’s ochtends over. Ik kan dit doen, omdat ik mijn huid redelijk onder controle heb. Als je nog veel puistjes heb, raad ik het nog wel aan om je gezicht ’s ochtends en ’s avonds schoon te maken.

Wat je ook kan doen (,dit is optioneel,) is een masker gebruiken dat je poriën schoonmaakt. Het is mij opgevallen dat puistjes ontstaan waar mijn huid het vettigst is en dat is voornamelijk waar ik veel poriën kan zien zitten. Ik gebruik hiervoor een kleimasker van Freeman. Af en toe gebruik ik ook een gezichtsscrub om vuil extra goed weg te halen. Ik gebruik de maskers alleen als ik toevallig weer een puistje of andere onzuiverheden heb, maar dit komt niet zo vaak meer voor.

De best werkende tip die ik kan geven, de reden dat ik geen acné meer heb, is slapen op een schone handdoek. In je kussen blijven ongelofelijk veel bacteriën zitten, waardoor je puistjes krijgt en puistjes blijft houden. Je kunt je kussen(hoes) natuurlijk ook elke dag wassen en heet strijken, maar elke dag slapen op een schone handdoek is makkelijker gedaan. Het zal je waarschijnlijk wel eerder opgevallen zijn dat je huid zuiverder is nadat je beddengoed gewassen is. Je kunt de handdoek om je kussen wikkelen en eventueel vastmaken met een elastiekje, zodat hij er ’s nachts niet vandoor gaat.

Mocht je je huid nog stralender willen hebben, zou je gezond moeten eten. Een stuk fruit op een dag en minder vettige snacks eten, werkt goed genoeg. Veel water drinken is ook erg belangrijk. Ik drink alleen maar water, gewoon omdat ik dat lekker vind, en kijk naar mijn huid! Het voelt lekker zacht en heeft een klein glansje.

Dit waren mijn tips voor een zuivere huid. Je hoeft niks bijzonders aan te schaffen en het werkt ongelofelijk goed! Vroeger kreeg ik altijd nare opmerkingen over mijn acné en nu krijg ik juist complimentjes over mijn huid. Ik voel me nu ook een stuk zelfverzekerder en ik heb er niet veel voor gedaan.

Ik hoop dat je dankzij mijn tips ook puistjes-loos wordt, want ik weet hoe vervelend acné kan zijn.
xxx Evy

0 thoughts on “Hoe voorkom/verminder je puistjes?

  1. Wat ook erg goed helpt is geen foundation/concealer met veel siliconen gebruiken. Daar krijg ik veel puistjes van.
    Minder suiker eten helpt ook.
    Als je puistjes hebt dan werkt benzoylperoxide hydrogel het best. Het werkt veel beter dan clearasil of wat dan ook. Je kunt het bij de apotheek halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *