Hoe verzorg ik mijn handen en nagels na het werken?

Hey!

Deze week is mijn vierde werkweek deze vakantie. Ik maak basisscholen schoon in de omgeving van mijn woonplaats. Het schoonmaken bezorgt voordelen (geld) en nadelen… Mijn nagels worden broos en mijn handen worden heel droog. Na een werkdag probeer ik mijn huid en mijn nagels weer een beetje te ‘fixen’. Als je wil weten hoe, lees dan even verder!Als ik thuis kom, bekijk ik mijn nagels om te zien hoe erg te beschadigd zijn. Meestal zijn er wat stukjes nagellak vanaf en soms zelfs een stukje nagel… In dat geval vijl ik mijn nagels eerst. Wanneer mijn nagels goed gevijld zijn, lak ik ze met de Nail Expert Manicure (for brittle nails) van Miss Sporty. De nagellak maakt mijn nagels weer sterker met calcium.

Als mijn nagels droog zijn, is het tijd om mijn handen te verzorgen. Ik begin dan met mijn nagelriemen. Ik masseer ze met Cuticle Massage Cream van Sally Hansen. Deze zalf ruikt naar abrikoos. Dat vind ik heerlijk! Verder voelt de zalf heel zacht aan. Ik pak wat uit het potje en smeer het op mijn nagelriemen. Mijn nagelriemen kunnen na het schoonmaken wat pijn doen, vandaar dat ik ze wat extra aandacht geef.

Het laatste wat ik aan mijn handen doe, is ze insmeren met een hand- en nagelcrème van het Kruidvat. Ook deze zalf ruikt lekker, maar ik weet maar niet waar de geur me aan doet denken. (Sorry.) De zalf maakt de huid van je handen lekker zacht en soepel. Er zit keratine in en dat zou je nagels moeten versterken. Omdat ik nagellak op mijn nagels heb, denk ik niet dat mijn nagels versterkt kunnen worden door de zalf. Ik smeer mijn handen in met deze crème voordat ik mijn bed in ga ’s avonds.


Met deze routine probeer ik mijn nagels en de huid van mijn handen gezond te houden. Mijn handen voelen niet droog aan door de zalfjes en mijn nagelriemen blijven heel.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hadden, mochten jullie ook een baantje hebben dat niet nagel- en huidvriendelijk is!

xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *