Eet jezelf mooi!

Hey!

Er bestaan duizenden crèmes, maskers, scrubs en meer om je huid mooi te krijgen. Die werken ook niet altijd. Gelukkig bestaan er zat etenswaren waarmee jij je mooi kunt eten! Het kost weinig geld en weinig moeite. Met deze beauty-foods blijf je er stralend uitzien!

1. Kaneel
Kaneel heeft een ontstekingsremmend effect. Dit wist je misschien al, want dit wordt weleens gebruikt als een middeltje tegen aften. Doordat het ontstekingsremmend werkt, krijg je minder rode vlekjes op je huid (bijvoorbeeld bij puistjes). Door kaneel herstelt je huid ook sneller. Je zou kaneel in je havermoutpap of yoghurt kunnen doen als een zoetmakertje. Kaneel is ook lekker in thee of koffie.

2. Asperges
Asperges helpen je aan een mooie huid door de hoeveelheden vitamine B2 en C die erin zitten. Er zitten nog veel andere vitamines in, waardoor je lichaam gezond blijft. Je haar wordt ook mooi met het eten van deze groente, vanwege de verschillende mineralen die erin zitten. Asperges zijn ook goed tegen wallen, omdat ze een vochtafdrijvende werking hebben en je lichaam vocht dan beter af kan voeren.

3. Rozijnen
Als je last hebt van gele tanden, dan kun je lekker rozijnen gaan eten! Rozijnen voorkomen tandplak. Bacteriën kunnen zich minder goed aan de tanden hechten bij het eten van deze zoete lekkernij door een bepaalde zuur en daardoor blijven je tanden mooi.


4. Groene thee
Groene thee is een held tegen huidbeschadiging. Het bevat anti-oxidanten en is ook ontstekingsremmend. Als je je verbrandt onder de zon, kan dit drankje je dus erg goed helpen. Het zorgt er ook voor dat je huid beter tegen UV-straling kan, dus je verbrandt minder snel. (Het werkt dus ook tegen huidveroudering!) Groene thee bevordert de werking van je nieren, waardoor je huid gaat stralen.


5. Tomaten
Tomaten bevatten een stofje, genaamd lycopeen. Het stofje houdt je huid soepel en zorgt er ook voor dat je huid glad wordt. Het beschermt tevens tegen verbranding en huidveroudering. Tomaten zijn ook super lekker, dus geniet van ze!

Dat waren dan een aantal beautyfoods die je helpen om er stralend uit te (blijven) zien. Vergeet niet genoeg water te drinken voor een mooie huid, want dat is ongelofelijk belangrijk!

Heb je nog vragen of wil je iets aanvullen aan dit artikel, wees dan niet bang om te reageren. 😉
xxx Evy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *